APA AWARDS 2017

Annemarie Jorritsma

De Achterhoek

 

'De Achterhoek - de mensen en de streek - ligt mij na aan het hart. Op zo'n schitterend gebied moet je zuinig zijn. Daarom spreekt mij de doelstelling van de stichting zeer aan: een bijdrage leveren aan de kwaliteit van al het onder architectuur gebouwde in de Achterhoek'.

 

Annemarie Jorritsma

 

 

Architectuur Prijs Achterhoek 2019

 
De voorbereidingen voor de Architectuur Prijs Achterhoek 2019 zijn in volle gang. De eerstvolgende uitreiking is in november 2019
 
Meer informatie over deelnamemogelijkheden en inschrijven volgt.
 

Bedrijfsbezoek Mombarg beton

 
Dinsdag 2 oktober vond er een bedrijfsbezoek plaats bij  Mombarg Beton in Ulft voor de sponsoren. Mombarg Beton heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring met prefab beton en waterdichte betonconstructies zoals keldersen putten. Mombarg Beton levert aan veel verschillende klanten prefab kelders en prefab betonnen bouwelementen.

Een inspirerend en mooi bedrijfsbezoek.
 

Scholenproject

 
De eerste jaars bouwkunde studenten van het Graafschap College zijn gestart met het scholenproject van de Architectuur Prijs Achterhoek. De leerlingen gaan tiny houses ontwerpen, die uiteindelijk geëxposeerd worden in de Gruitpoort. Maandag waren architecten Gerhard Simonetti en Abel de Vries op bezoek om informatie te geven over tiny houses.
 
 

De Winnaars 2017

Winnaar jury
03 - Hietland - woonhuis met schuur

 

Hietland - woonhuis met schuur

Laren

 

Architect
Diederik de Koning - Laura van Santen (la-di-da / Den Haag)

 

Winnaar publiek
08 - Stadscafé en boothuis Welgelegen

 

Stadscafé en boothuis Welgelegen

Groenlo

 

Architect
Rob Rasquin (Rasquin architectuur / Groenlo)

 

Hoofdsponsor

Rabobank