Architectuur Prijs
Achterhoek

Detail | Thomas Rau spreker Architectuur Prijs Acht...

 

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Hij levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Rau staat jaarlijks hoog genoteerd in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Hij werd uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2013 en ontving van vakblad De Architect de ARC13 Oeuvre Award voor zijn inzet in de afgelopen 20 jaar om duurzame architectuur in de volle breedte te promoten én te realiseren.

Alle inzendingen zijn inmiddels binnen en we kunnen constateren dat de Achterhoek weer veel innovatieve gebouwen rijker is geworden. De vakjury heeft haar juryrapport reeds klaar. Binnenkort opent de Gelderlander haar website voor de publieksjury. Iedereen is uitgenodigd te stemmen.

Op 1 november worden niet alleen de prijzen uitgereikt. Ook de verschillende scholenprojecten waaraan diverse scholen in de regio deelnemen, worden gepresenteerd.

Presentatie van de avond is in handen van Wendelien Wouters. Frans Miggelbrink zal de avond ludiek afsluiten.

Met de prijs draagt de Achterhoek haar architectonische kwaliteit van de regio uit. Daarnaast is de Architectuur Prijs Achterhoek een platform voor het contact tussen architecten, bouwers, woningcorporaties, toeleveringsbedrijven en de provinciale en regionale bestuurders.

 

Organisatie Architectuur Prijs Achterhoek 2019: Gruitpoort
Datum en tijd: vrijdag 1 november 2019, 20.00u
Locatie: DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft
Entreeprijs: € 10,-
Informatie: Eefje Ernst, info@gruitpoort.nl

 

Ga terug