Architectuur  Prijs

Achterhoek 2017

Detail | Sander Giesen winnaar vakjuryprijs 2008

 

Over het huis van Sander Giesen schrijft de jury: "Het is een stoer, functioneel en gezellig huis. Mooi en opvallend materiaalgebruik. Vooral de kunststof achterwand laat mooi licht door al wensten sommige juryleden hier en daar in die wand een doorzichtige strook. De plattegrond is mooi helder. De woonkamer is door de goede zonering met massief houten scheidingswanden heel mooi. Met name ook door de prachtige lichtval. Het is een ruimtelijk en toch intiem geheel. Het huis is door architect Sander Giesen uit Doetinchem zorgvuldig gedetailleerd.
 
De opdrachtgever heeft het aangedurfd voorbij het traditionele te gaan; de architect heeft gezorgd voor een eigenzinnig en origineel concept dat perfect is uitgewerkt in een sobere maar trefzekere vormentaal".

 

Ga terug