APA AWARDS 2019

Detail | Een thuis geven

 

Door: Dhr. H. Veerman , Wooncorporatie Wonion

 

Als maatschappelijke organisatie zet Wonion zich in de gemeente Oude IJsselstreek in als partner op het gebied van verhuur en ontwikkeling van woningen en vastgoed, zoals scholen winkels en gemeenschapsvoorzieningen.

 

Speciale woonvormen
In deze tijden van vergrijzing van de samenleving vormen zorg en welzijn een steeds belangrijker aandachtspunt voor ons als maatschappelijke organisatie. We spelen hier op in door continu de markt in de gaten te houden en de ontwikkelingen die hier spelen en passen daar ons voorraadbeleid op af. Zo realiseren wij steeds meer levensloopwoningen en -appartementen. Door de multifunctionele indeling van deze woningen, zijn de woningen met weinig ingrepen geschikt te maken voor bewoning door starters, een gezin met kinderen en oudere mensen zonder kinderen. In principe zou iemand een leven lang kunnen wonen in deze woning, vandaar de term levensloop. Daarnaast werken wij samen met tal van zorg- en welzijnsorganisaties en realiseren wij samen met deze partijen verschillende woonvormen. Met het realiseren van deze woonvormen spelen wij in op de steeds grijzer wordende markt.

 

Een thuis geven
Wonion wil bewoners graag een thuis geven. In de visie van Wonion gaat het geven van een thuis verder dan het bouwen en verhuren van woningen alleen. Naar ons idee hebben bewoners namelijk het recht om zelf hun woonomgeving te scheppen. Daarom ontwikkelt Wonion producten en diensten, die aansluiten bij de wensen van onze klanten. Zo bieden we de individuele klant keuzevrijheid, zonder het collectieve belang uit het oog te verliezen. Want ook de woonomgeving en voorzieningen in de wijk of buurt bepalen de kwaliteit van wonen. Samen maken ze van een woning een thuis.

 

Ga terug

 

Geef een reactie

 

 

 

 

Neem de code over in het veld hieronder:

 

 

Reageren

 

Reacties