APA AWARDS 2019

Detail | Een duurzame en prettige woonomgeving

 

Door: A.H. Heerink, senior adviseur , Bartels Ingenieursbureau voor Bouw & Infra

 

Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra is een adviesbureau met een passie voor techniek. Met onze adviezen leveren wij een constructieve bijdrage aan onze leefomgeving. Naast de zorg voor een sterk en stabiel woon- of werkgebouw, adviseren wij in de toepassing van duurzame oplossingen en materialen. Het optimaliseren van de constructie leidt bijvoorbeeld tot efficiënt gebruik van materialen. Het hergebruik van materialen (Cradle-to-Cradle methode) wordt in onder andere beton- en staalconstructies toegepast.

 

Ook op gebied van leefklimaat in een bouwwerk kunnen wij adviseren, waarbij wij streven naar een integrale oplossing die voor de toekomstige gebruiker een duurzame en prettige woonomgeving oplevert. Dit kan bijvoorbeeld door toepassing van duurzame combinaties van constructies en installaties om een prettig binnenklimaat te creëren. Maar ook door toepassing van bepaalde materialen zoals hout en glas, die het leefklimaat bevorderen.

 

Het verlengen van de levensduur wordt in het ontwerp van het gebouw meegenomen door de keuze voor kwaliteit van materialen en aanpasbaarheid van de constructie. Creatief meedenken levert de opdrachtgever een flexibel gebouw waarbij in het ontwerp al wordt geanticipeerd op mogelijke toekomstige aanpassingen.
 

 

Ga terug

 

Geef een reactie

 

 

 

 

Neem de code over in het veld hieronder:

 

 

Reageren