APA AWARDS 2019

Detail | Bouwen met zorg

 

Door: Paul Eggink , Profilers

 

Het thema van de Architectuur Prijs Achterhoek besluit met de vraag: “De vraag is dan ook altijd hoe krijg je bij de zakelijke overwegingen rondom een zorgproject toch een bijzondere woonkwaliteit?” Ik zou die vraag willen beantwoorden met een wedervraag; Wat is dan de waarde van een zakelijke overweging? Is de waarde van een bijzondere woonomgeving niet veel duurzamer gebleken dan de waarde van een schijnbaar zakelijke overweging.

 

Vooral in deze tijd waarin we zien dat veel nog niet zo lang geleden genomen “heel zakelijke beslissingen” achteraf toch een heel tijdelijk karakter blijken te hebben en lang niet zo voordelig uit pakken als vooraf rationeel berekend. Zelfs, of met name, in de onroerend goed markt. 

 

Is het daarom niet verstandiger de focus te verplaatsen naar de andere kant van het spectrum. En in de eerste plaats te kijken naar kwaliteiten als duurzaam en leefbaar. Bouwen met zorg. Ook in de zorg. Voor een mooie toekomst. Think forward! Zie ook: www.ted.com/talks/lang/eng/james_howard_kunstler_dissects_suburbia.html

 

Ga terug

 

Geef een reactie

 

 

 

 

Neem de code over in het veld hieronder:

 

 

Reageren

 

Reacties